TV 2 genbesøger risikovurdering af Tiktok

På den ene side er det vigtigt at forholde sig kritisk til apps og tjenester, og på den anden side har TV 2 en forpligtelse til at møde de unge der, hvor de er, lyder det fra TV 2.
TV2 oplyser i en mail til Ritzau, at debatten om Tiktok og anbefalinger fra Center for Cybersikkhed har givet "anledning til at genbesøge vores risikovurdering for at se, om noget bør ændres". | Foto: Jens Dresling // Politiken
TV2 oplyser i en mail til Ritzau, at debatten om Tiktok og anbefalinger fra Center for Cybersikkhed har givet "anledning til at genbesøge vores risikovurdering for at se, om noget bør ændres". | Foto: Jens Dresling // Politiken

Mens DR torsdag meldte, at organisationen fraråder sine medarbejdere at bruge Tiktok på arbejdstelefoner, ser TV 2 også ”anledning til at genbesøge vores risikovurdering for at se, om noget bør ændres.” Det skriver broadcasteren i et skriftligt svar til Ritzau.

”Det arbejde er sat i gang. Det er altid vigtigt at forholde sig kritisk til de apps og tjenester, vi hver især bruger, og vi følger udviklingen om Tiktok tæt,” skriver TV2.

TV 2 lægger overfor Ritzau derudover vægt på, at særligt den yngre målgruppe er til stede på Tiktok, og at TV2 har en forpligtelse til at møde de unge med public service-indhold der, hvor de er.

Center for Cybersikkerhed meldte i slutningen af februar, at myndigheden fraråder installation og brug af Tiktok på statsansattes tjenstlige enheder. Anbefalingen igangsatte en bølge af debat om appen, og sidenhen har en stribe politikere og institutioner stoppet - og nedlagt forbud mod - brug af appen på arbejdstelefoner. 

Bekymringen er, at platformens kinesiske moderselskab Bytedance mistænkes for at kunne dele brugerdata med det kinesiske styre. Tiktok selv har afvist den mistanke af flere omgange og meldt planer ud om at oprette datacentre i Europa for at højne datasikkerheden.

DRs nye anbefaling, hvor Tiktok frarådes på medarbejdernes arbejdstelefoner, betyder også, at stationen ikke vil udgive mere indhold på ungdomsafdelingen P3’s profil på Tiktok. For at man fortsat kan arbejde journalistisk med mediet, når det er nødvendigt, indkøbes der i DR nu særskilte mobiler til Tiktok-brug, udtalte underdirektør for bl.a. HR i DR Niels Ammitzbøll.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også