MediaWatch

27 ansatte på TV 2 har oplevet seksuelle krænkelser det seneste år

Tallet svarer til, at to procent har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed ifølge medarbejdertrivselsundersøgelse. Det er inden for normalfeltet, men 27 for mange, lyder det fra administrerende direktør.

Krænkelserne drejer sig om uønskede berøringer eller om beskeder eller kommentarer med seksuelt indhold eller undertoner. | Foto: Jonas Olufson

I en ny medarbejdertrivselsundersøgelse på TV 2 har 27 af de 1.209 medarbejdere svaret, at de har haft mindst en oplevelse med krænkende handlinger af seksuel karakter på arbejdspladsen inden for det seneste år.

Det skriver fagbladet Journalisten.

De fleste af de krænkende handlinger skal ifølge mediet have handlet om enten uønskede berøringer eller om kommentarer eller beskeder med seksuelt indhold eller undertoner.

"Det svarer fuldstændigt til resultaterne fra andre større virksomheder, der spørger på samme måde. Men selv om det er det, så skal ingen jo gå på arbejde og opleve handlinger af seksuel karakter fra sin kollega eller chef, og derfor er 27 for mange uanset hvad," siger administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen til Journalisten.

Ifølge Journalisten har TV 2 i år ændret måden, hvorpå der bliver spurgt ind til medarbejdernes oplevelser. Tidligere har svarmulighederne været ja og nej, mens der denne gang er lavet "en mere åben og bred spørgeramme".

De nye tal kommer samtidig med dokumentaren "Metoo: Sexisme Bag Skærmen" på discovery+, hvor 11 kvinder står frem og fortæller om deres oplevelser med en sexistisk kultur under deres tid som ansat på TV 2.

11 kvinder beretter om sexistisk kultur på TV 2 i ny dokumentar

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs