MediaWatch

Twitter fjerner falske profiler der hævder at være sorte Trump-støtter

Det sociale medie Twitter har opdaget, at en række profiler, der udgiver sig for at være sorte Trump-støtter, har overtrådt spam-reglementer.

Twitter fjerner falske profiler. | Foto: Mike Blake/REUTERS

Twitter fjernede tirsdag en række profiler, som udgav sig for at være ejet af sorte tilhængere af USA's præsident, Donald Trump. Profilerne overtrådte Twitters regler om spam, skriver Reuters. Det vides ikke, hvor mange profiler der er tale om.

Profilerne lagde angiveligt billeder ud, hvorpå der var rigtige menensker, som dog ikke var dem, profilerne udgav sig for at være. Samtidig postede profilerne identiske tekster med støtte til Trump.

"Vores teams arbejder flittigt med at undersøge aktiviteten og vil tage skridt i overenstemmelse med reglerne, hvis der er tweets, der bryder dem," siger en talsperson fra Twitter.

Ifølge Reuters havde de slettede profiler varierende størrelse. Nogle havde titusindvis af følgere.

Mere fra MediaWatch

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs