MediaWatch

Politiken henter politisk redaktør hos Berlingske

Mette Østergaards afløser i jobbet som politisk redaktør hos Politiken hedder Jesper Thobo-Carlsen og kommer fra Berlingske.

Det bliver den 47-årige Jesper Thobo-Carlsen, der skal være Politikens nye politiske redaktør.

Han afløser Mette Østergaard, der flytter til en stilling som chefredaktør på TV2 News.

Jesper Thobo-Carlsen kommer fra Berlingske, hvor han p.t. er Tyskland-korrespondent med base i Berlin. Han har tilbragt 12 år på Christiansborg som politisk redaktør for henholdsvis Berlingske, Ritzau og Børsen og som politisk reporter for Berlingske.

Politikens Mette Østergaard ny chef for TV 2 News 

"Vi vil gerne give den politiske journalistik endnu mere dybde. Vi har den ambition at fortælle vores læsere, ikke kun hvad der sker, men hvorfor det sker, og hvad det betyder for fremtiden. Færre mellemregninger, mere perspektiv, både digitalt og i den trykte avis. Det er jeg sikker på, at Jesper sammen med Politikens dygtige reportere på Christiansborg vil løfte på en måde, som læserne vil opleve som klog og fascinerende", siger Politikens ansvarshavende chefredaktør, Bo Lidegaard til Politiken.

Jesper Thobo-Carlsen er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har tidligere også dækket USA som fast freelancer i New York for Berlingske og andre medier.

Journalister protesterer: Berlingske strøg vred Løkke 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs