MediaWatch

Politikens Mette Østergaard ny chef for TV 2 News

Politikens politiske redaktør, Mette Østergaard, skifter til TV 2, hvor hun afløser Mikkel Hertz som chef for TV 2 News, erfarer MediaWatch. Opdateret 15:25.

Foto: Rune Pedersen/TV 2
Politisk redaktør og redaktionschef på Politiken, Mette Østergaard, bliver ny chef for TV 2 News, erfarer MediaWatch.

34-årige Mette Ørstergaard afløser Mikkel Hertz, der har været chef for TV 2 News, siden kanalen gik i luften for otte år siden, men som i forbindelse med TV 2’s nye digitale strategi er rykket op som nyhedschef i TV 2 Nyheder. Her skal han stå i spidsen for det nye nyhedscenter, der tæller godt 100 medarbejdere, og som fremover bliver motoren i TV 2 ’s nyhedsproduktion.

Ifølge TV 2 skal Mette Østergaard sikre, at TV 2 News fortsætter udviklingen, der blandt andet byder på nye studier og en større digital udbredelse.

"Det er en kompetent journalistisk leder, vi får i spidsen for Danmarks eneste nyhedskanal. Mette Østergaard har den rette kombination af indsigt i tv-mediet, en seriøs tilgang til journalistik og ledelseserfaring gennem seks år," udtaler Michael Dyrby, nyhedsdirektør på TV 2, i en pressemeddelelse.

Vender tilbage til TV 2

Mette Østergaard har tidligere været ansat som reporter på TV 2's politiske redaktion fra 2006-2008, og hun har derudover været ansat på både Jyllands-Posten og Børsen.

"News er blevet voksen. Og man skal huske at forny sig, selv om man er blevet voksen. Lige nu gennemgår hele TV 2's nyhedsredaktion en stor omstrukturering, hvis formål er, at alle platforme gennem mere samarbejde skal blive endnu bedre. Det være sig både på det journalistiske indhold og i nyhedernes rækkevidde til danskerne. Jeg glæder mig meget til at skulle løfte den opgave sammen med de mange fantastisk dygtige mennesker, som jeg ved arbejder på TV 2," udtaler Mette Østergaard i pressemeddelelsen.

Som et led i ændringen i nyhedsorganisationen oprettede TV 2 stillingerne som chefredaktør for TV 2 News, som Mette Østergaard nu har sat sig på, samt en tilsvarende stilling som chefredaktør for Nyhederne på TV 2's hovedkanal. Den stilling er endnu ikke besat.

Mette Østergaard tiltræder sin nye stilling 1. januar 2015.

Opdateret 15:25.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs