Copenhagen Post-ejer investerer i solenergi

Ejer og chefredaktør for den engelsksprogede avis The Copenhagen Post, Ejvind Sandal, sætter sig i spidsen for investeringsselskab med fokus på solparker.
THOMAS BO CHRISTENSEN, EnergiWatch

I 1990'erne var han formand for Vestas - nu er det solenergi, som erhvervs- og mediemanden Ejvind Sandal satser på.

Tidligere bestyrelsesformand for Vestas og nuværende udgiver og ejer af den engelsksprogede avis The Copenhagen Post har skudt to mio. kr. i investeringsselskabet Nordic Solar Energy og er ny bestyrelsesformand for selskabet, som investerer i europæiske solcelleparker, skriver Børsen i dag.

"Jeg synes, vind er fantastisk, men som almindelig investor kan jeg bedre lide sol. Solen skinner, ingen bevægelige dele og kontrakter om statsgaranterede afregningspriser af leverancer," fortæller Ejvind Sandal, der fra 1987-1997 var adm. direktør for Politikens Hus og siden 1998 har drevet The Copenhagen Post.

Nordic Solar Energy - som består af 35 investorer, der har skudt i alt 75 mio. kr. i selskabet - har ni solparker i porteføljen, og selskabet er i gang med tre nye investeringer i solcelleparker i Storbritannien.

Siden han forlod Vestas har Ejvind Sandal sammen med den tidligere adm. direktør Johannes Poulsen bl.a. været særdeles kritisk over for den nye Vestas-ledelse og dens politianmeldelse af vindmøllefirmaets tidligere direktør i Centraleuropa, Hans Jørn Rieks, som i dag er ansat i Siemens Wind Power, og tidligere finansdirektør Henrik Nørremark.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også