MediaWatch

Avisredaktør bag Watergate-sagen er død

Den legendariske avisredaktør bag Watergate-sagen, Ben Bradlee, der tog beslutningen om at bringe artikler, der førte til præsident Nixons fald, er død.

Ben Bradlee

Den legendariske Washington Post-redaktør Ben Bradlee er død 93 år gammel, oplyser avisen tirsdag.

Ben Bradlee, der var chefredaktør på avisen fra 1968 frem til 1991, døde i sit hjem i Washington af naturlige årsager. Han har dog de seneste år lidt af Alzheimers.

Det var Ben Bradlee, som stod i spidsen for Washington Post, da avisen afslørede den såkaldte Watergate-sag, der førte til præsident Richard Nixons afgang i 1974.

Bradlee valgte på trods af et stort pres fra Nixon-administrationen at offentliggøre de såkaldte Pentagon-papirer.

Papirerne dannede grundlag for en lang række artikler af journalisterne Bob Woodward og Carl Bernstein. Artiklerne førte i sidste ende til, at Richard Nixon som den eneste præsident i USA's historie fratrådte sit embede.

Ben Bradlees rolle i sagen blev udødeliggjort i filmen "Alle præsidentens mænd" af skuespilleren Jason Robards, der modtog en Oscar-statuette for præstationen. Her spillede han over for Dustin Hoffman og Robert Redford, der spillede henholdsvis Bernstein og Woodward.

USA's præsident, Barack Obama, overrakte sidste år æresudmærkelsen Medal of Freedom til Ben Bradlee. Det er en af de højeste udmærkelser, som civile i USA kan modtage.

Under Ben Bradlee vandt Washington Post 17 Pulitzer-priser, der er den største journalistiske anerkendelse i USA.

/ritzau/Reuters

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs