MediaWatch

P4's "trafikdronning" siger stop

Efter 14 år som Storkøbenhavnernes "trafikdronning" på P4 København har Jette Beckmann sidste arbejdsdag fredag.

Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Efter 25 år i DR og 14 år hos P4 Trafik har "trafikdronningen" Jette Beckmann valgt at stoppe i DR.

Hun har taget imod en fratrædelsesordning fra DR, og hendes sidste dag på P4 København er fredag.

I de 14 år har hun været Storkøbenhavnernes faste følgesvend i P4 Københavns morgenradio,  kendt som ”Trafikdronningen” med en skarp tunge og finurlig formidling. En formidling, som indbragte Jette DRs Sprogpris i 2010, og som har givet trafikanterne en stribe nye ord som elastikkørsel, morgenkys og ikke mindst kiggekø, som er blevet optaget i Den Danske Ordbog.

Hun har derudover modtaget en trafikpris i 2005 for sine hurtige, præcise og konkrete meldinger.

Det er 37 år siden, Jette Beckmann blev ansat i DR for første gang, og i løbet af sin karriere har hun været vidt omkring.  Hun er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og startede sin DR-tid i Næstved, hvor hun var med til at bygge regionalradioen op.

Derefter forlod hun DR i en årrække og tog til Malaysia og Indonesien, hvor hun arbejdede som Asien-korrespondent for Børsen. I midten af halvfemserne kom Jette Beckmann tilbage til DR til forskellige opgaver som journalist og producer.

Men da Øresundsbroen åbnede i 2000, blev Jette Beckmann hentet ind til trafikken og blev både trafikvært og vært på det dansk/svenske P4-program ’Øresund Direkte’.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs