MediaWatch

Politikens Lokalaviser får ny ansvarshavende chefredaktør

JP/Politikens ugeaviser ændrer den redaktionelle top - Claus Krogh rykker op som ny ansv.chefredaktør.

Politikens Lokalaviser samler nu det redaktionelle ansvar for selskabets 88 ugeaviser og 63 websites i Danmark og Sverige under én ny ansvarshavende chefredaktør, Claus Krogh.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Adm. direktør for Politikens Lokalaviser, Søren Riis, fremhæver Claus Krogh som en moderne chefredaktør, der har forståelse og flair for god lokaljournalistik og kommerciel indsigt.

"Claus har gennemført store forandringer på vores jyske aviser og har løftet det redaktionelle niveau. Nu ser vi frem til, at han brug af sine kompetencer i hele Politikens Lokalaviser og sikrer den fortsatte udvikling af vores aviser og websites," siger Søren Riis, der 1. august afløste Jan Halling som adm. direktør for Politikens Lokalaviser.

I Sverige fortsætter Lotta Wahlqvist som chefredaktør og ansvarlig udgiver på de svenske aviser med reference til Claus Krogh.

Claus Krogh kom til Politikens Lokalaviser i 2011, først som lokalredaktør for aviserne i Aarhus, herefter med ansvaret for aviserne i Østjylland, dernæst aviserne i Trekantsområdet og sidenhen Politikens Lokalaviser i Syd- og Sønderjylland.

Politikens Lokalaviser driver 48 udgivelser i Danmark og 40 udgivelser i Sverige og beskæftiger i alt 125 journalister ifølge meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs