MediaWatch

Simon Andersen nyhedschef på Radio24syv

BT's Simon Andersen skal fremover stå i spidsen for nyhedsjournalistikken på Radio24syv, og hans første fokus bliver morgenfladen.

Simon Andersen skal fremover stå i spidsen for nyhedsjournalistikken på Radio24syv.

"Radio24syv har opnået en flot position, men vi har mod på meget mere, og Simon Andersen er den helt rigtige nyhedschef, når opgaven er at skærpe nyhedsprofilen og udvikle vores morgenprogram," siger Radio24syvs direktør og chefredaktør, Jørgen Ramskov i en pressemeddelelse.

Simon Andersen udgør sammen med magasinchef Sara Bro Sæhl den nye ledelse i Radios24syvs Nyhedsafdeling, som tæller cirka 35 journalister.

"Jeg glæder mig til at være med til at gøre radioen endnu stærkere på nyhedsområdet. Radioens morgenprogram skal være det foretrukne valg for de mange, der ønsker at deres dag skal begynde med engageret og levende radio med nyheder, indsigt, samfund, debat og politik," siger Simon Andersen om sit nye job.

Simon Andersen afløser nyhedschef Jan Bjarke Mindegaard, der for nylig gik til Tv2.dk.

Simon Andersen kommer fra en stilling som redaktionschef på BT og tiltræder sin stilling på Radio24syv den 15. august 2014.Han har været journalist på Jyllands-Posten, studielektor på Roskilde Universitet, programvært på Danmarks Radios P1, redaktør på Deadline DR 2, chefredaktør på Nyhedsavisen og siden 2008 redaktionschef på BT.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs