MediaWatch

Generationsskifte på Den Danske Filmskole

Filmproducer Vinca Wiedemann bliver ny rektor for Den Danske Filmskole. Hun afløser Poul Nesgaard, der har siddet i stolen i 21 år.

Vinca Wiedemann

Filmproducer Vinca Wiedemann tiltræder stillingen som rektor for Den Danske Filmskole den 1. marts 2014, hvor hun afløser den mangeårige rektor Poul Nesgaard.

Vinca Wiedemann er uddannet som filmklipper fra Den Danske Filmskole. Hun har været ansat som leder af undervisningsafdelingen på Filmskolen. Frem til sin ansættelse i 1999 på Det Danske Filminstitut som spillefilmkonsulent var hun bl.a. producer og manuskriptforfatter. I 2003 etablerede hun og blev den første kunstneriske leder af New Danish Screen og har siden 2007 været selvstændig manuskriptkonsulent, producer og forfatter samt fastansat producent på Zentropa.

Hun blev i 2013 udpeget til formand for Rådet for Spillefilm på Det Danske Filminstitut.

”Med Vinca Wiedemanns brede filmfaglige erfaring, indsigt og netværk, hendes visioner for Den Danske Filmskole samt hendes gennemslagskraft, skarpsindighed og analytiske sans har Filmskolen fået en rektor, der kan manøvrere i den virkelighed og med de udfordringer, Filmskolen står overfor. Jeg glæder mig til at se resultaterne af de visioner, Vinca Wiedemann har for Filmskolen på både det kunstneriske og det uddannelsespolitiske plan," siger kulturminister Marianne Jelved i en pressemeddelelse.

Kulturministeren takker endvidere den afgående rektor Poul Nesgaard for hans fornemme og meget betydningsfulde indsats for skolen i hele sin rektorperiode.

Mere fra MediaWatch

Watch Medier opruster og udvider i Norge

Ansættelsen af nyhedsredaktør er en del af danske Watch Mediers norske søstermediers ekspansion. I løbet af 2022 skal han stå for lanceringen af to nye branchemedier.

45.000 så europæisk fodboldkamp hos lokalmedie

Redaktionschef kalder seertallene for ”rigtig flotte” i en lederartikel, efter at regionalavisen sikrede sig rettighederne til at vise Viborg FF’s Conference League-kamp på sin hjemmeside.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs