DR2-vært Martin Breum får fagbogspris

DR's Arktis-ekspert, ’Deadline’-vært, Martin Breum, får pris for bog om Danmarks rolle  som stormagt i Arktis. 

DRs Arktis-ekspert, ’Deadline’-vært Martin Breum, bliver den ene af årets to modtagere af Dansk Forfatterforening faglitterære pris.

Prisen, der er på 60.000 kroner finansieret af Kulturstyrelsen, bliver i år uddelt for 40. gang, og Martin Breum deler den med tidligere seminarielektor Eigil Holm.

Martin Breum får prisen for bogen ’Når isen forsvinder – Danmark som stormagt i Arktis, Grønlands rigdomme og kampen om Nordpolen’, som udkom første gang i 2011 på Gyldendal, og igen i marts i år i stærkt opdateret udgave.

Den seneste version af bogen blev til under de syv uger, Martin Breum tilbragte på en isbryder på vej til Nordpolen i 2012. Turen blev efterfølgende også til tv-dokumentaren ’Erobringstogt til Nordpolen’, som DR2 sendte i marts. Derudover har han – sammen med dokumentaristen Jakob Gottschau – lavet yderligere to tv-dokumentarer om Arktis, som bliver vist på DR2 inden længe.

Priserne bliver overrakt i Dansk Forfatterforening fredag den 29. november. Eigil Holm, som Martin Breum deler prisen med, får den for at have skabt et overblik over dansk natur i ’Danmarks Naturkanon 1-3’.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også