MediaWatch

Hollywood-blad: DR-chef blandt verdens mest magtfulde tv-kvinder

DR-kvinde er kommet på The Hollywood Reporters liste over de 25 mest magtfulde kvinder i den globale tv-branche.

"Som Emmy- og BAFTA-vindende producer har Bernth været den skabende kraft bag den fænomenalt succesfulde danske krimiserie Forbrydelsen, der får ære for at kickstarte den aktuelle bølge af Scandinavian Noir-tv"

Sådan begrunder magasinet The Hollywood Reporter at danske Piv Bernth har entreret bladets liste over de 25 mest magtfulde kvinder i den globale tv-branche.

Piv Bernth, der har været chef for DR-Drama, siden Ingolf Gabold gik på pension i 2012, var producent på bl.a.Nikolaj og Julie, Forbrydelsen, Borgen og Krøniken -serier, der har modtaget flere priser og skabt opmærksomhed omkring dansk og skandinavisk tv-fortælling.

"Jeg har været producer på 'Forbrydelsen', og det er det, der udløser placeringen. Men det er hele holdet i afdelingen, som står bag serierne, og ikke bare mig selvom jeg bliver kædet sammen med dem," siger Piv Bernth til DR Kultur.

Piv Bernth har tidligere været på Filmmagasinet Ekkos liste over de 25 mest magtfulde mennesker i den danske film- og tv-branche.

Forbrydelsen vælter sig fortsat i priser
Farvel til Lund og Nyborg: DR spiller nye drama-kort
DR: Nye dramaserier skal ses ét afsnit ad gangen
Piv Bernth ny dramachef i DR 

Mere fra MediaWatch

Watch Medier opruster og udvider i Norge

Ansættelsen af nyhedsredaktør er en del af danske Watch Mediers norske søstermediers ekspansion. I løbet af 2022 skal han stå for lanceringen af to nye branchemedier.

45.000 så europæisk fodboldkamp hos lokalmedie

Redaktionschef kalder seertallene for ”rigtig flotte” i en lederartikel, efter at regionalavisen sikrede sig rettighederne til at vise Viborg FF’s Conference League-kamp på sin hjemmeside.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs