MediaWatch

Thor Möger skal være tv-vært

Tidligere skatteminister, SF'eren Thor Möger Pedersen, skal være debatvært på DR2.

Den tidligere skatteminister, SF'eren Thor Möger Pedersen, skal være debatvært på programmet 'Gadens Parlament' på DR2, oplyser DR.

Den unge, hastigt stigende politiske stjerne faldt med et brag, da Annette Vilhelmsen i efteråret overraskende overtog posten som formand for SF. Hun afsatte han fra posten.

"Jeg synes, det er vigtigt, at man engagerer sig i sit samfund. Det er netop intentionen med ’Gadens Parlament’; at øge den demokratiske deltagelse og dialog. Det bliver en stor udfordring – også for mig personligt, men jeg har masser af gå-på-mod og bliver en del af et stærkt team. Målet om at give flere danskere stemme i den offentlige debat er et brændstof, der skaber et enormt engagement hos mig,” siger Thor Möger Pedersen i en pressemeddelelse.

I forbindelse med sit nye job har Thor Möger Pedersen valgt at trække sig som kandidat til Folketinget.

”Jeg er et politisk menneske – og det ændrer sig ikke. Men min nye rolle som debatvært betyder, at jeg ikke længere kan være folketingskandidat for SF. Det er indlysende, at de to roller ikke kan forenes uden at spænde ben for hinanden. Jeg har i mange år været partipolitisk aktiv, men nu skifter jeg spor og glæder mig til fremover at bruge mit engagement på de nye DR2-programmer,” siger han.

DR2’s nye debatvært tiltræder den 1. februar. Og han er ikke den eneste med en fortid i dansk politik, som de seneste år er gået radio- eller tv-vejen. Også Connie Hedegaard, Christine Antorini og senest Naser Khader har taget samme tur.

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere