MediaWatch

Ulla Pors Nielsen fylder 50 år

TV 2’s event- og nyhedsudviklingschef Ulla Pors Nielsen fylder 50 år i dag.

TV 2’s Ulla Pors Nielsen fylder 50 år i dag, mandag den 21. januar.

Hun er i dag event- og udviklingschef på TV 2|Nyhederne, medlem af TV 2s ledergruppe og af TV 2|Nyhedernes chefredaktion.

Ulla Pors er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 1986, med praktik på Politiken, og tilsat en Master of Journalism, fra Columbia University School of Journalism, New York i 1988.

Ulla Pors gjorde de første praktiske erfaringer som praktikant på Politiken, hvor hun efterfølgende blev ansat af legendariske Jørgen Grunnet.

Siden blev hun reporter på TV 2s indlandsredaktion i København, hvor hun hurtigt afslørede et talent for tv. Talentet var så stort, at det tidligt bragte hende til Washington som TV 2s korrespondent foran en lang række mere erfarne og modne medarbejdere.

I USA nåede hun blandt andet at dække Bill Clintons valg i 1992 og genvalg og interviewe præsidenten i valgkamp.

Ulla Pors Nielsen vendte derefter næsen mod Danmark og en chefstilling på TV 2|Nyhederne i København efter sin korrespondentperiode.

Ullas Pors fik også smag for store event s og transmissioner, heriblandt Kronprinsens bryllup. Det var derfor et naturligt valg, at DR i 2005 ansatte hende som chef for DR1.

I 2010 valgte Ulla Pors Nielsen at vende tilbage til TV 2|Nyhederne for at skabe en ny afdeling: Udvikling og event.
I dag er hun chef for en lang række programmer, der er udviklet i hendes afdeling – f.eks. ”Korrespondenterne” – kåret som årets tv-program i 2012, ”Aspiranterne”, ”Politirapporten” og en lang række dokumentarprogrammer blandt andet om ulykken i Præstø Fjord.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere