MediaWatch

SDU forlænger Peter Bro

Efter nogle år med hyppige ledelsesskift, har journalistuddannelsen på SDU forlænget kontrakten med centerleder Peter Bro.

Efter nogle år med hyppige ledelsesskift på journalist-uddannelserne ved Syddansk Universitet i Odense er der nu faldet ro på ledelsesfronten for en stund.

Peter Bro, der har været leder af journalistuddannelsen siden 2010, har netop forlænget sin kontrakt med to et halvt år og bliver altså på posten indtil 2015. Peter Bro blev tildelt et professorat på SDU i 2011. 

Journalistuddannelserne på SDU har set en flere ledere komme, siden Troels Mylenberg overtog lederposten efter Niels Krause Kjær i 2005. Mylenberg forlod posten i 2008 og blev afløst af den tidl. Politiken-redaktør Per Knudsen, der kun blev på SDU i knapt et år, inden han forlod posten. For meget administration og for lidt journalistik, lød forklaringen.  

Med planlagte fem år på posten, bliver Peter Bro altså den længstsiddende leder i en periode.

”Jeg må være ærlig og sige, at det oprindelig mere var veneration for journalist-studiet i Odense snarere end en personlig lederambition, som fik mig til at sige ja til stillingen. Men jeg synes, at vi har sat nogle spændende skibe i søen de senere år, som jeg gerne vil være med til at sejle hjem, og så har vi nogle nye spændende projekter – blandt andet på efter- og videre¬uddannelsesområdet og i forhold til undervisningen og forskningen i den digitale journalistik – hvor jeg gerne vil have en hånd på rorpinden”, udtaler Peter Bro i en pressemeddelelse. 

Per Westergård forlænget som formand
Formand for styrelsen ved Center for Journalistik, SDU, ansv. chefredaktør for Fyens Stiftstidende, Per Westergård, har takket desuden ja til at forlænge perioden som formand.

Som led i forlængelsen af Peter Bro´s stillling som leder af journalist-uddannelsen er journalistisk lektor, Karsten Baagø, blevet ansat som studieleder til at tage sig af det daglige ansvar for praktiske forhold omkring undervisningen af studerende. Peter Bro fastholder det overordnede ansvar for blandt andet økonomi.  

 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs