MediaWatch

Mecom fyrer topchef

Mecom-gruppens topchef, Tom Toumazis (billedet), må til september sige farvel til posten som CEO efter et bestyrelsesmøde i den pan-europæiske mediekoncern, der ejer Berlingske Media.  

Mecom-gruppens topchef, Tom Toumazis (billedet), må til september sige farvel til posten som CEO efter et bestyrelsesmøde i den pan-europæiske mediekoncern, der ejer Berlingske Media.  

Ifølge en fondsbørsemeddelelse er Toumazis afgang et led i en større strategisk gennemgang af koncernen, som Toumazis selv har været med til at fremlægge og godkende. Øvelsen skal optimere aktionærernes interesser og Mecom skriver selv, at der potentielt kan være flere fratrædelser i vente.  

En del af strategien er mindre central ledelse i Mecom. Det betyder, at mere vil blive lagt over til ledelserne i de tre store Mecom-selskaber Berlinske Media, hollandsk Wegener og polske Media Regionalne.

Mecom oplyser, at der ikke vil blive ansat en ny CEO. I stedet skal Stephen Davidson, der er senior independent director (en slags aktionær-tillidsmand, red) genoptage sin tidligere rolle som bestyrelsesformand. 

Beslutningen kommer netop som Mecom er på jagt efter en køber, og ifølge Financial Times, er det det britiske forsikringsselskab Aviva, en af Mecoms storaktionærer, der har ønsket at skubbe Toumazis af posten. 

Skuffet over Toumazis
Generelt har ledelsen været utilfreds med Toumazis resultater. Det første halvår af 2012 har da heller ikke været pænt. Mecom har nedjusteret to gange:  første gang i maj og siden 14 mio. euro i juni. Begge gange har det magre annoncemarked i Mecoms primære markeder, Holland, Polen og Danmark, fået skylden. Det har fået Mecom-aktien til at styrtdykke med 50 pct.  

Toumazis, der tidligere var chef i den hollandske tv-produktions-koncern Endemol, blev hentet ind til Mecom i august sidste år, og har således ikke haft et år i stolen. Hans primære opgaver har været at skære i koncernens omkostninger og sælge nogle aktiviteter.

I januar lancerede Mecom en strategisk spareplan, der skulle skære i antallet af medarbejdere og titler i koncernen.

Senest lykkedes det Mecom at få tilladelse af de norske konkurrencemyndigheder til at frasælge koncernens norske mediehus Edda Media til A-pressen. 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs