MediaWatch

Begge Ramasjang-kanaler ledes af Vinderskov

Kirstine Vinderskov er udnævnt til kanalredaktør for både DR Ramasjang og den kommende 'Lille Ramasjang' fra januar.I DR's nye kanalstrategi bliver 'Lille Ramasjang', der er en arbejdstitel, en børnekanal for de alleryngste seere i alderen 3-6 år, mens den nuværende Ramasjang fremover skal fokusere på 7-12-årige.

Kirstine Vinderskov er udnævnt til kanalredaktør for både DR Ramasjang og den kommende 'Lille Ramasjang' fra januar.

I DR's nye kanalstrategi bliver 'Lille Ramasjang', der er en arbejdstitel, en børnekanal for de alleryngste seere i alderen 3-6 år, mens den nuværende Ramasjang fremover skal fokusere på 7-12-årige.

Allerede i begyndelsen af 2010, da Kirstine Vinderskov var leder af TV Festival, påpegede hun i et MediaWatch-indlæg, at DR manglede en børnekanal i porteføljen. Én kanal var for lidt til at betjene alle børn.

“For at kunne blive ved med at sende kvalitetsindhold fra danske kanaler til børnene og sikre et produktionsmiljø i udvikling målrettet børne-tv er det vigtigt ikke at sove i timen, fordi Ramasjang er kommet. Vi skal have én til dansk børne-kanal i støbeskeen nu - for husk, at børnene er fremtidens mediebrugere,” skrev Kirstine Vinderskov i indlægget.

Netop derfor har BBC lanceret to digitale børnekanaler, 'CBeebies' til de 2-5-årige, der ikke er startet i skolen endnu, og 'CBBC ', som henvender sig til de større skole-børn, skrev hun.

BBC-kanalerne sender forskelligt indhold til børnene alt efter deres alder og udviklingsniveau. 'CBeebies' har nået en share på 17 procent - og er tre gange større end sine konkurrenter fra Disney, ifølge Vinderskov.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs