MediaWatch

Inger Bach fylder 60 år

Det er en af nøgleskikkelserne i DR-systemet, der i dag fylder 60 år. Direktør for DR Danmark, Inger Bach, er ikke en af de mest synlige DR-direktører i offentligheden, men sidder på en af de helt centrale poster i mediehuset - som hovedansvarlig for, at DR opfylder sin forpligtelse til at nå ud i hele Danmark.

Det er en af nøgleskikkelserne i DR-systemet, der i dag fylder 60 år.

Direktør for DR Danmark, Inger Bach, er ikke en af de mest synlige DR-direktører i offentligheden, men sidder på en af de helt centrale poster i mediehuset - som hovedansvarlig for, at DR opfylder sin forpligtelse til at nå ud i hele Danmark.

Inger Bacher har da også sine rødder i provinsen - nærmere betegnet Silkeborg-egnen. Hun er uddannet journalist og kom i 1972 til Midtjyllands Avis i Silkeborg og var derefter hos Venstrepressens Bureau i København og hos Kristeligt Dagblad.

I 1980 indledte hun sin lange karriere i DR, hvor hun blev journalist på DR Syd, Aabenraa, tilrettelægger ved TV Syd, Haderslev, studievært m.v. på DR Syd, Aabenraa og redaktionschef på DR Syd, frem til 2002.

Hun blev udviklings- og redaktionschef for DR's ni distrikter, og senere blev Inger Bach chef for DR Fakta i Århus.

I slutningen af 2009 kom den omfattende organisationsændring i DR, og i den proces blev der peget på Inger Bach som én af de fire nye indholdsdirektører i DR.

Inger Bach blev meget passende direktør for ‘DR Danmark’, som har ansvaret for DR’s regionale programvirksomhed, for den programproduktion, der ligger i Århus, og for børne- og ungdomsprogrammer og en række livsstilsprogrammer.

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs