MediaWatch

Poul Madsen fylder 50 i morgen

Den åbenmundede chefredaktør fylder rundt i morgen og kan se tilbage på en karriere, hvor han ofte har turdet, hvor andre har tiet.

Han har været i spidsen for en gratisavis, og det mediehuse, der har tjent penge på nettet som en af de første i Danmark, og senest sat forholdet mellem spindoktorer og pressen på dagsordenen i de danske medier. Når chefredaktør for Ekstra Bladet, Poul Madsen, fylder 50 i morgen, kan han se tilbage på en karriere med flere højdepunkter.

Karrieren tog sin begyndelse på TV 2, hvor han var med fra redaktionens start i 1988, samme år som han blev uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus. I 1996 blev han redaktionschef på hovedredaktionen i Odense, og i 1999 chef for TV 2 Nyhederne i København.

I 2001 skiftede han over til Ekstra Bladet, hvor han fik titlen som journalistisk chefredaktør. Herefter blev han sat i spidsen for 24timer, JP/Politikens bidrag i gratisaviskrigen i 2006-2007. Det var for alvor her, han beviste sine lederevner, og han blev hentet tilbage til Ekstra Bladet hvor han i 2007 blev ledende chefredaktør og i 2010 ansvarshavende chefredaktør.

I sin stilling hos Ekstra Bladet har Poul Madsen formået at tjene penge på digitale forretningsmodeller som en af de første mediehuse.

”Vi har nået et historisk tocifret millionplus på den digitale forretning. Det er første gang mig bekendt, at web for alvor tjener penge i et mediehus,” sagde han tilbage i februar.

Men gevinsten på net er ikke sket på bekostning af ingenting. Avisen har tabt en svimlende tredjedel af oplaget på hverdage.

Den kamp har chefredaktøren dog ikke opgivet. Ved den dramatiske afsløring i skattelækagesagen brød bladet med den traditionsrige kildebeskyttelse, og her formåede Poul Madsen & Co. at skrive Ekstra Bladet på mediedagsordenen igen. Senest med omlægningen fra formiddagsavis til morgenavis, vil Ekstra Bladet stå på linje med dagbladspressen. Poul Madsen har selv udtalt, at man på Ekstra Bladet vil være meget mere ambitiøse i den politiske dækning. Man vil være ”borgernes vagthund.”

- CT

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs