MediaWatch

Elkjærs afløser udnævnt på Journalisten

Vikarierende redaktør Øjvind Hesselager tager over efter Jakob Elkjær på Dansk Journalistforbunds fagblad.

Fagbladet Journalisten har fået ny redaktør - efter den tidligere redaktør gennem fem år, Jakob Elkjær forlod jobbet 1. november til fordel for en stilling som medieredaktør på Politiken.

Ny journalistisk spydspids er Øjvind Hesselager, 48, der også har været konstitueret som redaktør efter Jakob Elkjær. Den nye redaktør vil især arbejde på at udvikle synergien mellem print og web.

"Vi skal blive endnu bedre til at koordinere historierne og dækningen, så vi udvikler nye traditioner for hvordan, hvornår og hvor de enkelte historier skal fortælles, så kan vi med tiden løfte det samlede udbytte af de to platforme. Det er en svær øvelse, men jeg ved, at vi har kompetencerne og glæder mig til at drøfte mulighederne med redaktionen," siger han til journalisten.dk.

Øjvind Hesselager er uddannet cand. comm. fra RUC. Han begyndte sin karriere på som journalist på månedsbladet Press og har siden 2002 arbejdet som freelancejournalist for blandt andre Journalisten.

26 søgte redaktørstillingen.

- LR

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs