MediaWatch

Information henter ny udlandsredaktør hos Berlingske

Asien-korrespondent på Berlingske begynder som udlandsredaktør på Information efter sommerferien.

Foto: Finn Frandsen

Information har fundet sin nye udlandsredaktør i skikkelse af Lene Winter. Hun kommer fra en stilling som Asien-korrespondent på Berlingske, hvor hun har været siden 2018. Det skriver dagbladet selv.

Lene Winther har mange års erfaring med udlandsstoffet. Inden sin ansættelse på Berlingske var hun vært og tilrettelægger på det ugentlige magasinprogram ”Kina Snak” på Radio24syv og tidligere har hun været journalist på DR2 og DR Nyheder.

”Vi vil meget gerne blive bedre til at se Vesten udefra og anskue verden fra et andet synspunkt end det vestlige,” siger chefredaktør Rune Lykkeberg til egen avis og fortsætter:

”Med sin erfaring som Asien-korrespondent og som vært på Kina Snak er Lene perfekt til at hjælpe os med det.”

Lene Winther (42) har en bacheloruddannelse i litteraturvidenskab og en journalistuddannelse fra journalisthøjskolen i Aarhus med studier på Fudan Universitet i Shanghai. Om sin nye stilling siger hun, at Information spiller og skal spille en central rolle i medielandskabet med sin tilgang til stoffet.

”Jeg glæder mig utrolig meget til at starte som udlandsredaktør på Information, der i disse dage skruer op for den internationale dækning, mens andre skruer ned,” siger Lene Winther i Information.

Hun tiltræder 8. august.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs