MediaWatch

Jyllands-Posten finder ny kulturredaktør på TV 2 Østjylland

Nyhedschef på TV 2 Østjylland bliver ny kulturredaktør for Jyllands-Posten, efter avisen i august opsagde den tidligere redaktør efter mindre end et år på posten.

Foto: Brian Karmark/Ritzau Scanpix

Efter godt tre måneder under midlertidig ledelse har Jyllands-Postens kulturredaktion fundet sin nye redaktør. Det bliver 46-årige Louise Pettersson, der træder til i det nye år.

Louise Pettersson kommer fra en stilling som nyhedschef på TV 2 Østjylland, hvor hun har været de seneste fire år. Forinden var hun gennem fire år redaktionschef for DR Trekanten, ligesom hun tidligere har været en del af DR Syd som både leder, reporter og tv-vært.

"Med hende får vi en fantastisk ny kollega, en målrettet, dygtig og sympatisk leder og et menneske, der har stor, stor passion for både journalistik og kultur. Hun strækker sin erfaring over både redaktionel strategi og daglig nyhedsredigering," lyder det i en mail fra en ledelsen til Jyllands-Postens medarbejdere.

Den nøjagtige dato for Louise Petterssons tiltræden er endnu ikke lagt fast.

Stolen som kulturredaktør blev ledig i august, da daværende redaktør Steffen Moestrup sammen med en journalist på redaktionen blev fyret. Det skete med baggrund i en personalesag, der ifølge ansv. chefredaktør Jacob Nybroe bundede i et konkret forløb, hvor redaktionens "etik og troværdighed var i fare for at lide skade".

Jyllands-Posten samlede sidste år kulturredaktionen i Aarhus, der indtil da for en stor del havde siddet i København. Det skete som led i en strategi om at lægge mere tryk på det landsdækkende perspektiv i kulturdækningen.

Disclaimer: MediaWatch er en del af Watch Medier under JP/Politikens Hus, men har redaktionel frihed til at dække JP/Politikens Hus som alle andre medievirksomheder. Medarbejderne på MediaWatch og Watch Medier sidder på egen adresse og deltager ikke i orienterende medarbejdermøder i JP/Politikens Hus.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere