MediaWatch

Salgs- og marketingchef i DR Salg forlader stationen

Efter næsten to årtier i Danmarks Radio træder chef i DR Salg nu tilbage for at bygge nyt salgsselskab. Ny midlertidig chef er fundet.

Salgs- og marketingchef i DR Salg, Helene Aurø, stopper i koncernen efter 19 år. Hun har bl.a. været med til at udbrede DR's indhold på det internationale marked. | Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen

Helene Aurø, der siden 2003 har været salgs- og marketingchef i DR Salg, stopper i public service-institutionen i slutningen af august. Hun skal i stedet være med til at opbygge et nyt salgsselskab med fokus på salg og finansiering af nordiske rettigheder. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Helene Aurø kom til DR i 1999 og har i kraft af sin senere stilling arbejdet med at udbrede DR's programmer internationalt.

Siden hun kom til, er især salget af DR's dramaserier til et udenlandsk publikum steget markant, og DR Salg varetager i dag også salget af bl.a. norske og islandske programmer.

”Jeg har et stort DR-hjerte, og jeg er hver dag gået glad på arbejde for at få afsat DR’s og andre indholdsproducenters programmer til udlandet. DR Salg står i dag stærkere end nogen sinde, og selv om det har været en svær beslutning, har jeg nu lyst til at starte et nyt kapitel af mit arbejdsliv,” udtaler Helene Aurø i meddelelsen.

Ny midlertidig chef

Hendes stilling bliver midlertidigt overtaget af afdelingschefen for DR Salg, Anders Kjærsgaard Sørensen, der samtidig fortsætter på sin hiditidige post.

"Helene Aurø har gjort en stor og vigtig indsats ved at være med til at gøre DR Salg til den absolut ledende distributør af nordisk kvalitetsindhold inden for drama, dokumentar og formater på verdensmarkedet. Denne position bidrager positivt til at fremme DR’s brand og anseelse på den internationale scene. Jeg ønsker held og lykke til Helene i hendes nye karriere," udtaler afdelingschefen for DR Salg, Anders Kjærsgaard Sørensen, i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs