Ritzau skærer seks stillinger

Færre kvadratmeter, et frivilligt farvel til to fridage for journalisterne i 2013 samt nedlæggelse af seks stillinger får Ritzaus spareplan til at gå op.

Planen for de besparelser, Ritzaus Bureau varslede i begyndelsen af det nye år, faldt i går på plads. Det betyder nedlæggelse af seks stillinger på bureauet, der herefter beskæftiger omkring 140 medarbejdere i alt.

"Vi skal spare op mod 10 procent af vores omkostninger i løbet af i år, og derfor har vi måttet nedlægge seks stillinger. Fem journalister og en chef fratræder – formentlig alle med en fratrædelsesaftale," siger Lars Vesterløkke, adm. direktør for Ritzau.

To arbejdsdage mere
Derudover har journalisterne på bureauet valgt at ofre to fridage (der er del af en lokalaftale på Ritzau) samt deres efteruddannelse i 2013 for at redde en stilling yderligere.

"Vi diskuterede, hvordan vi kunne nå vores sparemål og undgå at opsige flere end højst nødvendigt. I den forbindelse foreslog medarbejderne at afgive to fridage og deres efteruddannelse resten af året. Det opfatter vi som meget positivt," siger Lars Vesterløkke

Men hvad så næste år?

"Det er kun i år for at undgå afskedigelser," siger Lars Vesterløkke.

Farvel til Kongens Nytorv-udsigt
Op mod halvdelen af besparelserne ligger på lønbudgettet i kraft af nedlagte stillinger og enkelte ubesatte job, der ikke bliver genbesat. Derudover er der planlagt besparelser på tekniske ydelser som telefoni og data. Den største enkeltpost ud over lønninger handler imidlertid om lavere husleje.

"Vi sparer på huslejen, fordi vi indskrænker vores arealer og trækker os fra de lokaler, der ligger ud mod Kongens Nytorv og samles i baggården i Store Kongensgade, hvor vi altid har boet," siger Lars Vesterløkke.

"Lokalerne mod Kongens Nytorv bruger vi kke særlig meget, men det er rimeligt dyre lejemål, så det er godt for os at spare væk, for det er ikke noget, vi kommer til at mærke særlig meget," sige Lars Vesterløkke, der uddyber, at det drejer sig omkring 25 medarbejdere, der i dag sidder i lokalerne mod Kongens Nytorv, og som altså skal flytte.

Overvejede flytning
Bureauet har i forbindelse med sparepanen også vurderet for og imod en flytning af hele bureauet til andre lokaler i byen - men valget faldt altså på færre kvadratmeter til en lavere husleje efter en genforhandling med udlejer.

Sparerunden, der svarer til et beløb omkring 9 mio., er bl.a. en udløber af, at nyhedsbureauet har mistet enkelte kunder til Berlingske Nyhedsbureau, BNB, men mere tungt vejer, at ordrene fra medier og virksomheder er blevet mindre i krisens skær. Det er den seneste af flere nedskæringer i bureauet, men Lars Vesterløkke mener ikke, at tilpasningerne vil svække bureauet i konkurrencen.

"Vi har sparet på nogle af de ting, der ikke er kernen, så tror jeg på, at vi kan opretholde vores hidtige kvalitetsniveau," siger han.

- LR

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også