MediaWatch

Waterfront gav startløn på nul kroner

Fagfolk forargede over ansættelseskontrakter. Eksempel på en splittet kommunikationsbranche med stort overskud af arbejdskraft, mener de.

Det skandaleombruste kommunikationsbureau Waterfront kritiseres for at give sine nyansatte en startløn på præcist nul kroner i tre måneder og desuden indføre ualmindeligt mange klausuler og krav i ansættelseskontrakterne.

Ansættelsesforholdene, der er beskrevet i Berlingske, får professor i jura Ole Hasselbalch fra Aarhus Universitet til at kalde det "slavekontrakter", mens Dansk Journalistforbund ikke kan mindes at have set lignende kontrakter.

Waterfront afviser kritikken og betragter de ualmindelige startvilkår som en mulighed for, at virksomheden og medarbejderen kan prøve hinanden af, og se om, medarbejderen er i stand til at leve af sin rådgivningsvirksomhed.

Arbejdsvilkår splitter kommunikationsbranchen
Fagforbund som Magisterforeningen og Kommunikation og Sprog har dog længe diskuteret arbejdsvilkårene i kommunikations - og pr-branchen, der er præget af et stadig stigende overskud af arbejdskraft.

Universiteterne uddanner flere og flere kommunikatører, og det skaber et "arbejdsgivers marked" med stigende pres om frivilligt arbejde i studietiden og pressede arbejdsvilkår, siger forbundene til Berlingske.

Ifølge Kresten Schultz-Jørgensen, adm. direktør i Lead Agency, er debatten om arbejdsvilkår også et eksempel på en branche, der er splittet mellem to fagilge traditioner og dertilhørende arbejdsforhold. På den ene side handler det om analyse og strategi, foretaget af akademikere, der kræver faste ansættelsesforhold. På den anden side en mere gammeldags og sælger-orienteret branche af faglærte journalister og tidligere politikere, der er mere vant til at sælge rådgivning til provisionsløn, siger han til Berlingske.Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere