MediaWatch

V: Aftale efterlader en usikker branche

Det blev en kortsigtet aftale, der ikke ser frem på mediebranchens udfordringer, siger Ellen Trane Nørby (V), der ikke synes specielt skuffet over at stå udenfor en ny mediestøtteaftale.

Venstre er endt udenfor en mediestøtte-aftale og føler sig ikke bundet af aftalemodellen efter et folketingsvalg om nogle år med en eventuelt andet flertal.

Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby konstaterer, at partiet ikke blev inviteret til forhandlinger af den nye kulturminister, efter Marianne Jelved kom til i december.

“Det er endt med, hvad jeg vil kalde en kortsigtet aftale, der ikke ser frem på mediebranchens udfordringer,“ siger Ellen Trane Nørby, der ikke lyder specielt skuffet over en smal mediestøtte aftale efter flere år med høringer, diskussioner og rapporter.

“Vi kan sagtens blive enige med regeringen om at der skal satses på platformsneutrale støtteordninger, men aftalen er endt som en spareøvelse, der efterlader en usikker situation for mediemarkedet - især for lokale og regionale blade.”

For få dage siden kom Lars Barfoed med et ny oplæg til, hvorledes der kunne hentes ekstra penge for at kompensere for de mistede 40 mio., der trækkes væk fra dagbladene med den nye lønsomsafgift, men det blev afvist af regeringen.

Ellen Trane har i dag noteret sig, at regeringen ikke ønsker at tage en samlet dialog om medieforhold under det næste medieforlig i 2014, som Venstre har foreslået.

“Vi er ikke bundet af denne aftale efter et valg, men lad os nu se, hvordan tingene forløber. Måske er den vedtagne model slet ikke godkendt i EU, når et nyt valg melder sig,” siger hun.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere