MediaWatch

DF uden for aftale: "Det lå i kortene..."

Skuffende at mediestøtte-aftalen blev smal med Enhedslisten, men det lå i kortene, da blå blok sidst mødtes med regeringen tilbage i november, siger DF-ordfører.

Regeringen har sammen med Enhedslisten i dag indgået forlig om en ny mediestøtteordning, som vil blive indfaset over en tre-årig periode fra 2014.

“Det er skuffende at mediestøtteaftalen blev smal med Enhedslisten, men ikke overraskende. Det lå i kortene allerede, da vi havde det sidste møde med regeringen tilbage i november, mens Uffe Elbæk endnu var minister. Siden har vi ikke hørt officielt fra regeringen,” siger medieordfører Morten Marinus, Dansk Folkeparti.

DF havde håbet på, at man i sidste øjeblik havde fundet til enighed om en anden løsing på det proboem, at en lønssumafgift vil trække 40 mio. ud af mediestøtten. Der blev flyttet på flere beløb, men i sidste ende mangler dagbladene stadig de penge.

“Det blev en aftale, der modsat Dyremose-rapporten - som vi er enige i - påfører de pressede dagblade nye afgifter, og det er vi uenige i,” siger han.

Morten Marinus konstaterer, at den nye kulturminister Marianne Jelved droppede at tage mere dialog med V, K og DF, men satte sig ned en Enhedslisten for at skrue en aftale i stand.

“Løbet er kørt, der bliver ingen andre forhandlinger i forbindelse med det regulære medieforlig, forstår jeg på regeringen. Med mindre måske, at en EU-godkendelse af modellen skrider så meget, at vi kommer tæt på næste medieforlig om 1½ år,” siger han.

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere