MediaWatch

Haagerup-notat: "Det er forkasteligt"

TV Avisens visning af en iscenesat demonstration mod EBH Bank er en større brøler end de falske nytårstale-gæt, skriver DR's nyhedsdirektør i et internt notat.

Det er "forkasteligt", at både DR Update og DR's TV Avisen i går fremstillede en iscenesat demonstration mod EBH Bank som ægte.

Det skriver DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, i dag i et internt notat til TV Avisens medarbejdere, som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.

TV Avisens viste billeder af demonstranter foran retten i Hjørring, hvor bankfolk fra den krakkede EBH Bank sad på anklagebænken. Men demonstrationen var arrangeret af produktionsselskabet Larm Film, der producerer en dokumentar for netop DR.

"Vi viderebragte det, som om det var virkelighed. Nu viser det sig altså, at det var en konstrueret virkelighed. Det er selvfølgelig helt forkasteligt. Og vi må nu bringe rettelser og et indslag i TV Avisen i aften om, hvordan det kunne gå så galt," skriver Ulrik Haagerup ifølge Jyllands-Posten i notatet.

DR har beklaget, at kanalen 1. januar lod journalister foregive at gætte på indholdet i statsministerens nytårstale - en tale, som journalisterne havde læst.

"Den seneste sag er dog langt værre," skriver Ulrik Haagerup ifølge Jyllands-Posten.

- JHT

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere