MediaWatch

5 fede og 5 ufede ting ved YouBio

Pæn boks og fint med brugerflade på dansk - men indholdet er uoverskueligt, prisen opskruet og udvalget har grumme huller ... Læs anmeldelsen af YouSees YouBio her.

 

Anmeldelsen er skrevet af Christiane Vejlø, der står bag Elektronista.dk, hvor artiklen først blev bragt.

 


5 FEDE TING VED YOUBIO

1. Dansksproget
En dansk interface og danske titler gør det hyggeligt og hjemligt at navigere rundt.

2. Næsten nye film
De nyere lejefilm er nyere end mange film på Netflix.

3. Pæn boks
YouBio-boksen er lille og diskret og kan nemt gemmes væk.

4. Brugervenlig
Opsætningen af boksen går ganske nemt, og brugsanvisningen er dejlig simpel.

5. Pæn browserløsning
Browser versionen på Youbio.dk giver et godt overblik over indholdet, og det er muligt at slå købeindhold fra, så der kun bliver vist de film og tv-serier som er med i abonnementet. Her er det også muligt at bookmarke favoritter, hvilket jeg savner i den danske Netflix.


5 UFEDE TING VED YOUBIO

1. “Dum” navigation
Youbio sorterer i genrer og temaer som ”action” og “drama”, “girls night in” eller “franske film perler”, og så kan man søge efter en specifik titel. Men det er også det. Der er ingen discovery muligheder, hvor brugeren kan få anbefalet titler baseret på tidligere valg som hos Netflix. Man skal simpelthen bruge for meget tid på at surfe rundt. Så kan man jo lige så godt gå i Blockbuster. Der er hylderne nemmere at overskue. Efter en mere dybdegående test viser det sig også, at boksen er meget ustabil. Film går i stå, programmet crasher og det er endnu ikke lykkes mig at se en lejet film til ende.


2. Uoverskueligt indhold
Jeg oplever det ikke som om Youbio har voldsomt meget indhold. Og når man endelig finder en film, man gerne vil se, så er den ikke inkluderet i abonnementet, men skal lejes seperat. Det kan godt være, der er mange titler, når man lægger både abonnement og lejefilm sammen, men det er bare svært at blive eksponeret for alle titlerne. Kategorien "stand up" har én titel. Her vinder Netflix med et stort bagkatalog af både dansk og engelsksproget comedy.

3. Begrænsede platforme
Det er kun muligt at se YouBio i browseren på computeren. Vil du have filmene op på fjernsynet, skal du købe dig en YouBio-boks separat til 495 kr. Virker dog på Ipad og smartphone. Men ingen spillekonsoller og ingen andre bokse end YouSee’s egen.

4. Sæsonmangler
YouBio har en del serier, og det fede ved streamingtjenester er “binge viewing” - altså når man æder sig igennem masser af afsnit i træk. Desværre har YouBio valgt ikke at have alle sæsoner til serierne. Så kunne man forestille sig, at de nok ville nøjes med sæson 1, måske suppleret med 2 og 3. Men nej. 'Game of Thrones' ligger i sæson 2, 'Boardwalk Empire' ligger i sæson 3, 'Dexter' ligger i sæson 7 og 'Weeds' ligger i sæson 8. Kun! Det er på ingen måde en tilgang som tager udgangspunkt i en online on demand seer. Det er en mentalitet, som tager udgangspunkt i det traditionelle tv-univers, og de eneste det givet mening for er folk som ser serierne i fjernsynet, og så vil gensyn den seneste sæson eller have forpremiere på den nye sæson.

5. Opskruet pris
99 kr. You have got to be kidding me! 20 kroner mere end Netflix. Det kan tjenesten ikke bære.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere