MediaWatch

Sonera-chef gået i utilfredshed

Relander har ifølge dagbladet Børsen været besværet i sit arbejde af den udbredte opfattelse, at Sonera er unødigt forgældet efter investering i bl.a. 3G-telefoni i Tyskland. Hvor man i 2000 kunne handle Sonera-aktier til 80 euro stykket, er prisen i dag nede på omkring 10 euro stykket.

Sonera-kursen følger tilsyneladende den herskende usikkerhed omkring Nordic Telecom-projektet.

En fusion med Telia kan vise sig at blive problematisk. Med en omsætning på omkring fem milliarder kroner og en børsværdi i størrelsesordenen 20 milliarder kroner, vuderes Sonera-konkurrenten Elissa, at være et bedre match for Telia end Sonera, der omsætter for 16-17 milliarder kroner årligt og har en børsværdi på omkring 60 milliarder kroner.

Portefølgemanager David Dalgas, BankInvest, tror dog, at en fusion af Telia og Sonera er forestående. Han tror også at TDC kommer til at deltage i Nordic Telecom sidst på året.

Ifølge Bloomberg går det i øvrigt stærkt med at udskifte ledere i IT- og telebranchen. Mandag forlod økonomidirektøren for hollandske KPNWwest sin stilling, efter at selskabet havde mistet to tredjedele af sin værdi på et år. Efter et kursfald på 30 procent er Agfa-Gevaerts koncernchef ligeledes gået.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs