MediaWatch

.com trues nu af .co

La Universidad de Los Andes, der har forvaltet Columbias landekode siden 1991, har nu ifølge Reuters inviteret firmaer til at byde på en international markedsføring af domænet. .co ses som et alternativ til .com og .net.

Det dansk-klingende udspil på vegne af La Universidad de Los Andes kommer i forlængelse af at syv andre domæne-endelser som ".museum" og ".coop" er i færd med at blive lanceret. Fordelen ved .co er imidlertid dets enkelthed. Nemt at huske.

Larry Erlich, formand for DomainRegistry i pennsylvania har udtalt, at .co har et større potentiale, da endelsen blandt andet vil kunne opfattes som "company". Han mener, at virksomheder med et "com"-navn også kan blive nødt til at registrere et ".co"-navn!

Columbianernes chance er opstået i forlængelse af, at ".com"-domænet er ved at være overbefolket. De specifikke landekoder som Tysklands ".de" og Frankrigs ".fr" er imidlertid blot åbne for virksomheder som er registrerede i pågældende lande. Anderledes forholder det sig med visse småstater, der gerne udliciterer deres eksotiske endelser til fremmede virksomheder.

Det columbianske udspil administreres af revisor- og konsulentfirmaet med det dansk-klingende navn: Arthur Andersen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs