MediaWatch

Mobil-industri står over for sagsanlæg

Konkret har advokatfirmaet Weinstock & Scavo i Georgia, USA, stævnet i fredags, oplyser Financial Times. Noget tyder på, at lignende stævninger er ved at løbe af stabelen i Maryland, New York, New Jersey, Pennsylvania og Louisiana.

Stævningerne vil blandt andet sikre de kunder erstatninger, der ikke har fået udleveret et handset i forbindelse med køb af mobiltelefon. Handsettet kan være med til at nedbringe eventuelle strålingsskader.

Advokaterne Peter Angelos og Richard Capriola arbejder herudover på stævninger fra klienter som hævder, at mobil-selskaber er ansvarlige for deres kræftsvulster i hjernen. I sagskomplekset har man senest fremdraget det faktum, at Ericsson, Motorola og Nokia har udviklet særlige strålingsskjolde til beskyttelses mod strålingen.

Sagsøgerne har således dissekeret patent-ansøgningerne fra for eksempel Nokia for at finde indicier for, at producenterne har viden om, at mobil-strålingen kan fremme udviklingen af malign tumor.

Nokia undskylder sig med, at deres paten-beskrivelser om eventuel skadelig stråling kun er med for at give en begrundelse for en løbende produkt-udvikling.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs