MediaWatch

Intellektuelle ydelser skal prissættes

Hans-Wolfgang Pfeifer har ved en prisoverrækkelse udtalt, at det er uden mening, at aviserne ikke kan hente fortjenester hjem på deres Internet-publikationer.

Han mener, at man skal være meget varsom med at forære intellektuelle præstationer væk. Derfor vil Pfeifer arbejde for, at hele net-delen af den anerkendte Frankfurter Allgemeine Zeitung bliver belagt med betaling.

Pfeifer kritiserede ifølge Handelsblatt i sin takketale for den såkaldte Goethe-plakette, at mange stadig ikke har gjort sig klart, hvad net-publicering indebærer. I stedet for at sende lange tekstmasser ud i cyberspace, skal aviserne vænne sig til ud at udtrykke sig i korte, prægnante artikler med links med mulighed for fordybelse i stoffet. Af samme årsag var Hans-Wolfgang Pfeifer ked af, at hans egen avis publicerer hele artikler på Internettet.

Pfeifer, der er bestyrelsesformand for Tysklands mest citerede avis, mente også, at avisernes chance lå i den manglende fordybelse som net-udgaverne hverken kan eller skal bringe.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs