MediaWatch

Net-folket tøver med at bruge Dankort

Tidligere PBS-direktør Peter Max forudsagde ellers april 1999, at der inden udgangen af samme år ville være 3.000 tilsluttede butikker på Internettet.

Ifølge Berlingske Tidende er virkeligheden, at der kun eksisterer i alt 2.235 aftaler butikkerne og PBS imellem om betalingskort i hele taget.

Med hensyn til antal transaktioner bidrager mobilselskabet Telmore til et ret fortegnet billede af brugen af Dankort på Internettet. Eftersom at Telmores kunder kan fylde deres taletids-mobiltelefon op på Internettet med Dankort-indbetalinger, stod Temore i april faktisk for 22 procent af samtlige transaktioner.

Gert Birnbacher, formand for Foreningen Dansk Internet Handel, mener ikke, at man kan kalde det forholdsvis lille antal transaktioner for en fiasko. År for år er der nemlig tale om fordoblinger af antal transaktioner.

Birnbacher sammenligner Internettet med et polsk supermarked før Murens fald. Udover at mange dotcom'ere har lukket ned brillerer mange store detail-forretninger gennem deres fravær. Det hæmmer dynamikken og konkurrencen, mener Gert Birnbacher.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs