MediaWatch

Det skal være nemt

Baggrunden er konkurrencen fra de store internationale mediekoncerner. En rapport fra Kulturministeriet og Forskningsministeriet om mediekonvergensen, der ifølge Politiken offentliggøres i dag, konkluderer, at det vil kræve en endog meget stor statslig indsats for at skabe en modvægt til det store flow fra de internationale mediekoncerner.

For at imødegå de store koncerner, sender Forskningsministeriet sammen med Undervisningsministeriet allerede fra Nytår en ny portal på Internettet, hvor man vil kunne gå på universitetet fra hjemmecomputeren. Ministerierne forhandler netop nu med de virksomheder, der skal konstruere portalen.

Initiativet er kommet i forlængelse af, at regeringen og forskningsminister Birthe Weiss (S) i særdeleshed er blevet kritiseret for at være bagud på området.

I Kulturministeriet har man oprettet www.publicservice.dk, hvor man vil kunne finde museumskollektioner og programmer fra DR og TV2's arkiver.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs