MediaWatch

Napster sammen med Warner, EMI og BMG

Sammen med AOL og Real Networks bliver Napster ifølge Handelsblatt nu den tredje distributionspartner for Music-Net. Folk med penge får fremover tilgang til kunstnere som Whitney Houston, Spice Girls og Madonna over Internettet.

Samarbejdsaftalen kommer efter at de tre musikkoncerner oprindeligt var gået i retten med Napster, da de mente at tjenestens gratis bytten-musik var en krænkelse af deres ophavsrettigheder. Bertelsmann er nu i gang med at forvandle Napster til en abonnementstjeneste. Udgangspunktet er, at de fleste af Napsters 70 millioner brugere er villige til også at betale for musikken.

Den to år gamle online-byttecentral har i sin korte levetid tvunget de store pladeselskaber til at skifte strategi. Konsekvensen af talrige stævninger er med andre ord blevet samarbejde.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs