Microsoft bejler til Nokia

MediaWatch

Microsoft er interesseret i et tættere samarbejde med mobiltelefon producenten Nokia omkring software til det mobile Internet.

Microsoft vil gerne levere software til Nokia til de enheder, som kan kobles op på det mobile Internet og til kommunikation mellem pc'ere og trådløse enheder. Det sagde Microsofts chief executive Steve Ballmer under et ophold i Finland for at promovere den nye Office XP, skriver Reuters.

Microsoft prøver at få del i den stigende efterspørgsel efter trådløse enheder med dets Pocket PC operativsystem. Nokia er åben overfor Microsofts tilnærmelser, men har allerede aftale med britiske Psion om at bruge dets operativsystem, Symbian, til de kommende Internet kompatible mobiltelefoner. Symbian's EPOC er konkurrent til Microsoft's Stinger, som bliver lanceret senere i år.

Nokia's talsmand Lauri Kivinen hilser et nærmere samarbejde med Microsoft velkommen og ser gode muligheder specielt hvad angår udvikling af fælles åbne standarder.

Symbian skal levere operativsystemer til verdens fem største producenter af mobiltelefoner, Nokia, amerikanske Motorola, tyske Siemens, svenske Ericsson og japanske Matsushita. Tilsammen repræsenterer disse fem producenter omkring 65 procent af verdensmarkedet for mobiltelefoner.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også