MediaWatch

Microsoft bejler til Nokia

Microsoft er interesseret i et tættere samarbejde med mobiltelefon producenten Nokia omkring software til det mobile Internet.

Microsoft vil gerne levere software til Nokia til de enheder, som kan kobles op på det mobile Internet og til kommunikation mellem pc'ere og trådløse enheder. Det sagde Microsofts chief executive Steve Ballmer under et ophold i Finland for at promovere den nye Office XP, skriver Reuters.

Microsoft prøver at få del i den stigende efterspørgsel efter trådløse enheder med dets Pocket PC operativsystem. Nokia er åben overfor Microsofts tilnærmelser, men har allerede aftale med britiske Psion om at bruge dets operativsystem, Symbian, til de kommende Internet kompatible mobiltelefoner. Symbian's EPOC er konkurrent til Microsoft's Stinger, som bliver lanceret senere i år.

Nokia's talsmand Lauri Kivinen hilser et nærmere samarbejde med Microsoft velkommen og ser gode muligheder specielt hvad angår udvikling af fælles åbne standarder.

Symbian skal levere operativsystemer til verdens fem største producenter af mobiltelefoner, Nokia, amerikanske Motorola, tyske Siemens, svenske Ericsson og japanske Matsushita. Tilsammen repræsenterer disse fem producenter omkring 65 procent af verdensmarkedet for mobiltelefoner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs