MediaWatch

Alcatel taber milliarder

Kvartalsregnskaberne kom i går i forlængelse af de afbrudte fusionsforhandlinger med den amerikanske konkurrent Lucent. Bestyrelsesformand Serge Tchuruk, Alcatel, henviser ifølge Handelsblatt til omkostningerne ved outsourching af mobiltelefon-fabrikationen.

Iagtagere har været overraskede over, at samtalerne Alcatel og Lucent imellem sent tirsdag aften blev afbrudt. Gennem en fusion vil selskaberne nemlig blive verdens største leverandør af telekom-udstyr. Af samme årsag har f.eks. det franske børsmæglerfirma ETC ændret sin klassifikation af Alcatel fra "hold" til "sælg".

Fusionsforhandlingerne er tilsyneladende blevet afbrudt på grund af divergerende opfattelser om den kommende direktions sammensætning. Selv om Alcatel skulle står for 58 procent af sammenslutningen, ville Lucent tilsyneladende ikke acceptere fransk dominans i ledelsen.

Hvor Alcatel-aktien efter de afbrudte fusionsforhandlinger faldt, er Lucent-aktien tilsvarende gået op. Alcatel forhandler nu med Lucent om overtagelse af sidstnævntes profitable fiberglas-produktion.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs