Alcatel taber milliarder

MediaWatch

Kvartalsregnskaberne kom i går i forlængelse af de afbrudte fusionsforhandlinger med den amerikanske konkurrent Lucent. Bestyrelsesformand Serge Tchuruk, Alcatel, henviser ifølge Handelsblatt til omkostningerne ved outsourching af mobiltelefon-fabrikationen.

Iagtagere har været overraskede over, at samtalerne Alcatel og Lucent imellem sent tirsdag aften blev afbrudt. Gennem en fusion vil selskaberne nemlig blive verdens største leverandør af telekom-udstyr. Af samme årsag har f.eks. det franske børsmæglerfirma ETC ændret sin klassifikation af Alcatel fra "hold" til "sælg".

Fusionsforhandlingerne er tilsyneladende blevet afbrudt på grund af divergerende opfattelser om den kommende direktions sammensætning. Selv om Alcatel skulle står for 58 procent af sammenslutningen, ville Lucent tilsyneladende ikke acceptere fransk dominans i ledelsen.

Hvor Alcatel-aktien efter de afbrudte fusionsforhandlinger faldt, er Lucent-aktien tilsvarende gået op. Alcatel forhandler nu med Lucent om overtagelse af sidstnævntes profitable fiberglas-produktion.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også