MediaWatch

JyllandsPosten vil gerne købe TV2

Det sker ifølge Børsen, fordi aviserne skal kunne deltage i mediekonvergensen gennem drift af radio- og TV-stationer. Selv om Jyllands-Posten i konkurrence med Politiken er Danmarkst største morgenavis, rækker egenkapitalen ifølge bladchef Jørgen Ejbøl, dog ikke til solo-opkøb. Derfor vil man gerne have en partner på projektet. Tidligere har Egmont Gruppen også vist interesse for at købe TV2. Elbøl antyder nu, at P4-alliancen mellem Politiken, Berlingske og Jyllands-Posten igen kan blive en realitet.

Jyllands-Posten forbedrede ellers i regnskabsåret 2000/2001 sit resultat med godt 100 millioner kroner. Bruttoresultatet blev 69,3 millioner kroner ud af en omsætning på omkring 1,1 milliard kr. Jørgen Ejbøl regner dog med et potentiale i retning af et resultat på 100 millioner kroner ud af den nuværende omsætning.

Jyllands-Postens vækst-ambitioner skal ses i forhold til, at det ikke er lykkes det jydske organ at bide sig alvorligt fat i hovedstadsområdet. Avisens oplag har ligget uændret på 30.000 eksemplarer siden 1997. Der har med andre ord ikke været vækst de sidste fire-fem år.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs