Internet-interessen vil løje af

MediaWatch

Preben Mejer, der er udviklingsdirektør i TDC, mener, at vi gradvist vil holde op med at interessere os for nettet, på samme måde som vi for længst er holdt op med at interessere os for elektriciteten. Mejer tror Ifølge Erhvervsbladet også, at PC'ens andel af online-tiden vil reduceres. Hvor den i 2000 optog 96 procent af al online-tid, vil den i 2005 kun tegne sig for 60 procent af online-tiden, mens Internet-baserede mobiltelefoner vil tage 21 procent. Herudover kommer ting som det netbaserede køleskab og bilen.

Mejer mener, at bilproducenterne arbejder på at bestykke bilerne med indbyggede mobiltelefoner, der er stemmestyrede og som på sigt vil kunne oplæse mails og tage imod diktat. Han tror også, at de nye teknologiske muligheder vil gøre menneskene mere fragmenterede og individualistiske, hvilket igen vil svække den sociale sammenhængskraft.

IT-forskningsminister Birthe Weiss (S) påpegede i sin tale, at det inden for den offentlige sektor gælder om at flytte ressourcer fra administrativt arbejde til velfærdsydelser. Pædagoger og sygeplejersker skal have skrivebordsarbejdet begrænset. IT kan også være et middel til at tiltrække flere unge til den offentlige sektor, hvor der er ved at opstå en skæv aldersfordeling.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også