MediaWatch

Internet-interessen vil løje af

Preben Mejer, der er udviklingsdirektør i TDC, mener, at vi gradvist vil holde op med at interessere os for nettet, på samme måde som vi for længst er holdt op med at interessere os for elektriciteten. Mejer tror Ifølge Erhvervsbladet også, at PC'ens andel af online-tiden vil reduceres. Hvor den i 2000 optog 96 procent af al online-tid, vil den i 2005 kun tegne sig for 60 procent af online-tiden, mens Internet-baserede mobiltelefoner vil tage 21 procent. Herudover kommer ting som det netbaserede køleskab og bilen.

Mejer mener, at bilproducenterne arbejder på at bestykke bilerne med indbyggede mobiltelefoner, der er stemmestyrede og som på sigt vil kunne oplæse mails og tage imod diktat. Han tror også, at de nye teknologiske muligheder vil gøre menneskene mere fragmenterede og individualistiske, hvilket igen vil svække den sociale sammenhængskraft.

IT-forskningsminister Birthe Weiss (S) påpegede i sin tale, at det inden for den offentlige sektor gælder om at flytte ressourcer fra administrativt arbejde til velfærdsydelser. Pædagoger og sygeplejersker skal have skrivebordsarbejdet begrænset. IT kan også være et middel til at tiltrække flere unge til den offentlige sektor, hvor der er ved at opstå en skæv aldersfordeling.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs