MediaWatch

EMS-samarbejde faldet på plads

EMS gør det muligt for SMS-brugere at tilføje deres tekstbeskeder tegninger, melodier og animationer. Mobil-brugere får med andre ord nu mulighed for at give individuel personlighed til deres mobiltelefoner.

Eftersom at EMS er en åben standard vil alle mulige indholdsleverandører fremover få mulighed for at tilbyde nye skærmskånere og ringetoner over Internettet. På verdensbasis blev der i januar 2001 sendt over 20 milliarder tekstbeskeder om måneden. EMS skal ses som en slags mellemstation mellem SMS og MMS (full Multimedia Messaging Service).

EMS-standarden er defineret af 3GPP, der også har defineret GSM og SMS. Nævnte mobil-producenter er i stand til at levere EMS-berigede mobiltelefoner fra 2. kvartal 2001.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs