MediaWatch

Framfab-aktiekurs fordoblet

Hvis ikke Framfab kan skaffe 300 millioner svenske kroner bliver konkursbehandlingen ifølge Dagens Industri indledt allerede i juni. Efter at 90 procent af emissionen rettet mod nye investorer er hjemme, har markedet dog igen rettet tilliden mod den svenske fremtidsfabrik.

Ifølge Johan Wall kommer pengene fra hovedsageligt udenlandske investorer. Adm.direktør Johan Wall taler om en spredning over hele Europa. Den succesrige første emission skal dog også følges op af en lige så succesrig anden emission. Her skal Framfabs nuværende ejere tegne sig for en ny aktie for hver aktie de har i forvejen. Det skulle give yderligere 100 millioner kroner, hvilket med den nuværende aktiekurs sandsynliggør et heldigt udfald.

Dagens Industri påpeger dog, at halvdelen af en vellykket nyemission på forhånd er opædt af omkostningerne ved afviklingen af 900 fyrede medarbejdere i seks lande.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs