MediaWatch

Boghandlere frem i cyberspace

Selv om bog-omsætningen på nettet ikke er alverden, er der hos tyske specialboghandlere enighed om at Internettet er en nødvendighed når det gælder om at vedligeholde en kundekontakt.

Ud af 2.148 net-boghandler havde kun en fjerdedel ifølge Handelsblatt omsætninger over 10.000 DM. Kun to procent omsatte mere end 500.000 DM. Ifølge den tyske forlægger- og boghandlerforening betyder en omsætning i online-bøger på 378 millioner DM immerhen en stigning på 129 procent i omsætning fra 1999 til 2000.

I undersøgelsen, der er gennemført af tyske boghandleres børsforening, konkluderer forfatterne, at mange af online-boghandlerne igen har opgivet deres forretninger på grund af dels for ringe omsætning, dels for dårlig betalingsmoral hos kunderne.

Undersøgelsen viser, at 51 procent af boghandlerne har haft større omkostninger end indtægter på Internettet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs