MediaWatch

Ny film om Silicon Valley-elendighed

Mens dot.com.-millionærerne stadig trænges i Californiens Silicon Valley, er der samtidig opstået et bredt lag af ufaglærte medarbejdere, der frister en kummerlig tilværelse på tidsbegrænsede kontrakter. Dokumentarfilmen "Secrets of Silicon Valley" er ifølge Der Spiegel på vej ud i international distribution.

I et område med ekstremt høje priser er det ifølge filminstruktøren Alan Snitow helt normalt, at lagerarbejdere hos Hewlett-Packard eller Cisco må klare sig med 6,50 dollar i timen. I praksis må mange af disse have to og tre jobs for at kunne forsørge sig selv og familien. Herudover klages der over mange arbejdsskadesager.

I filmen klager en pakker, med en akkord på 800 Hewlett-Packard-printere, daglig over det åndedrætsbevær og næseblod som støv og printertoner giver. Midlertidige ansættelser er meget udbredte. Pågældende er således formelt ansat hos Manpower. Hele arbejdspladsen inklusive vagtpersonalet tilhører dog fysisk Hewlett-Packard.

Med midlertidige ansættelser, der undertiden bliver forlængede i det uendelige, sikrer de kendte koncerner sig udover et fordelagtigt lønniveau også, at de hurtigt kan afvikle overflødig arbejdskraft.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs