MediaWatch

Vivendi køber MP3.com

Handelsprisen på fem dollar per aktie afspejler ifølge Financial Times en Nasdaq-pris på 372 millioner dollars, der er mindre end en femtendedel af MP3.com's højest registrerede værdi. Juni 1998 gik aktien således for 28 dollar.

Opkøbet er Vivendi's tredje skaktræk i år for at kompensere for underholdningsgigantens svaghed i distribution af digitalt indhold på det amerikanske marked. I marts annoncerede Vivendi og Sony og deres plan om at skabe Duet, der er en slags kopi af Napster, og i april annoncerede Vivendi en distributionsaftale med Yahoo!

Koncernchef Jean-Marie Messier, Vivendi, mener at kunne gøre MP3.com profitabel fra fjerde kvartal 2001. Selskabet tabte 2,2 millioner dollars i første kvartal ud fra en omsætning på 21,7 millioner dollars.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs