MediaWatch

Filmproducenter frygter pirat-mareridt

For at undgå samme deroute som musik-producenterne har betrådt, takket været MP3, er film-industrien nu ved at tage en DivX-dekoder i anvendelse, der skal hindre den frie udveksling på internettet.

Filmindustriforbundet MPAA, der betragter DivX som et pirat-værktøj, håber ifølge CNN, at DivX-Codec forhindrer den misére som musikindustrien med MP3 har været udsat for.

I modsætning til andre kompressionsteknikker fra Real Networks, Microsoft og Apple (Quicktime) lægger udviklerne af DivX vægt på åben standard. Akkurat som med Linux håber de, at folk af sig selv arbejder videre på udviklingen af det åbne kompressions-format.

Selv om DivXNetworks nu håber, at DivX bliver fremtidens video-kompressions-standard, kan Microsoft nå at spænde ben for disse forhåbninger. Microsoft beskylder nu DivXNetworks for at have kopieret Windows Media-teknikken. DivXNetworks afviser pure beskyldningerne, og henviser til, at programmet er skrevet fra bunden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs