MediaWatch

Aktieugen, der gik

Nasdaq indekset tabte fredag 1,01 procent til indeks 2107,28 og Dow Jones tabte 0,82 procent.

Investorerne har hidtil gættet på at Fed ville nedsætte renten med 0,5 procent, men de bedre end forventede tal for økonomien kan repræsentere slutningen på rentesænkningerne, og det fik en del af markedsdeltagerne til at spekulere i en "lille" rentenedsættelse - det vil sige på 0,25 procentpoint.

Bedre end ventede detailhandelstal for april gav indtrykket af at US-forbruget - økonomiens "hovedmotor" - er mere intakt end frygtet. Blandt andet var der uventede stærke tal for bilsalget.

Endnu en støtte om at US-økonomien ikke var helt nede på hælene fik økonomerne i Michigan Universitetets forbrugertillids-indikator, der steg til 86,5 sammenlignet med 88,4 i april.

Fredagen bød også på offentliggørelse af producentprisindekset - PPI - der viste en stigning på 0,3 procent i april, hvilket var mindre end den 0,4 procents stigning økonomerne havde forventet.

Fredagens bedre end ventede tal, står i stærk kontrast til tirsdagens tal for produktivitet og enhedslønomkostninger, der begge pegede den forkerte vej: Produktiviteten i april faldt med 0,1 procent, hvor økonomerne havde forventet en 1,2 procents stigning. Herudover steg enhedslønomkostningerne væsentligt mere end forventet. Signalerne for økonomien synes derfor at være noget "mixed" p.t.

Udover ugens mange nøgletal var ugen præget af Cisco's kvartalsmeddelelse tirsdag, der var så tilpas dyster, at stigningerne på forhåbningerne om bedre signaler fra tech-giganten stort set blev udraderet efter meddelelsen af Cisco's dårlige tal og forventninger til næste kvartal. Imidlertid fik tech-markedet kun i meget ringe omfang nogen ledetråd for den fremtidige udvikling på tech-markedet fra mastordonten - for fremtidens forudsigelighed er og bliver ringe, lød det fra selskabet.

Signalforvirringen for den kommende uge synes derfor at være stor. FOMC mødet tirsdag er i fokus, og med fredagens tal synes chancen for at Fed kan skuffe markedet med hensyn til størrelsen af rentesænkningen at være øget. Problematikken er naturligvis her, at en "stor", det vil sige en 0,5 procents rentesænkning, allerede er diskonteret ind i kurserne.

Den hjemlige aktieuge var forholdsvis rolig, men markedet fik god hjælp tirsdag af et flot Novo første kvartalsregnskab, der bragte KFX-indekset over 300-skellet. KFX startede ugen i 295,4 og slutter ugen i 304,08 - svarende til en flot stigning på lidt under 3 procent. Hovedbegivenheden var torsdagens totalt uventede ECB-rentenedsættelse på 0,25 procentpoint, der fredag bragte markedet 1,2 procent højere.

Målt på ugen er der ikke sket det store i de største danske tech-papirer: GN startede i 106,5 og lukker ugen i 108,5. NKT går fra 190 til 191. I-data får lidt medvind fra 118 til kurs 125. Og TDC starter ugen i 304 og går på St. Bededagsferie i kurs 307.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs