MediaWatch

Seks gode råd mod eBusiness-deroute

For det første er den personlige integritet afgørende

For det andet, skal man glemme alt om at blive store hurtigt. Tænk i omsætning, profit, virksomhedskultur og kalkuleret risiko på investeringer.

Tro ikke at en virksomhed kan bygges op om én karismatisk leder. Det er altid nødvendigt med et leder-team, hvis talenter komplementerer hinanden.

Også i dårlige tider har medarbejderne brug for at vide at de arbejder for en større helhed. Fyrer man f.eks. 10 procent af de ansatte, må man arbejde hårdere for at inspirere den tiloversblevne arbejdsstyrke.

Man skal passe på ikke at blive stiv og rigid, når de dårlige tider melder sig (selv om der kan være en naturlig tendens i den retning).
Det er essentielt, at virksomheden fortløbende belønner ønsket adfærd og straffer dårlig opførsel. Husk derfor begreber som management-information, performance-review og bench-marking.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs