MediaWatch

Det Hvide Hus offer i hacker-krig

Den vellykkede blokade, der bestod af afsendelse af en meget stor mængde information mod forbindelsen udbyderne og hjemmesiden imellem, faldt efter hundredervis af hacker-angreb på forskellige kinesiske web-sites. Ifølge CNN.de ramte 14 procent af de registrerede hacker-angreb i april kinesiske web-sites.

Baggrunden for hacker-krigen er kollisionen mellem et amerikansk spionfly og en kinesisk jager den 1. april, hvor en kinesisk japerpilot omkom. I kølvandet på spionflyets nødlanding på øen Hainan er der opstået alvorlige diplomatiske forviklinger mellem Kina og USA.

Som reaktion på amerikanske hacker-angreb har kinesiske computerfreaks truet med blokade af udvalgte amerikanske web-sites fra i dag mandag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs